0

Składniki

400 Mililitrów
pomidory w puszce
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
oregano
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
ząbek czosnku
4 Sztuki
bazylia
2 Łyżki
ser żółty
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwe, wrzucamy czosnke, ma sie przyrumeinc, dodajemy pomidory, porwane listki bazylii, pieprz i sol do smaku. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolny ogniu ok. 15 minut az sos zgestnieje. wyjmujemy czosnek.
  2. Rozbijamy jajko do małej filizanki, robimy wgłebienie w sosie we wglebieniu umieszczamy jajko. Postepujemy tak z pozostałymi, posypujemy serem. Przykrywamy i dusimy 3 minuty az sie jajka zetną. Podajemy gorace. ja podołma z kromkami białej weki, zapieczonej z czosnkie, oregano i serem oraz polanej oliwa aromatyzowana oregano.

Opis

Tytuł inspirujacy ;) jest to danie pochodzace z ksiazki kulinarnej rodziny Soprano

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!