Jaja w czyśćcu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jaja w czyśćcu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973086418.jpeg&w=3840&q=75)
Tytuł inspirujacy ;) jest to danie pochodzace z ksiazki kulinarnej rodziny Soprano
0
0 / 0
Tytuł inspirujacy ;) jest to danie pochodzace z ksiazki kulinarnej rodziny Soprano
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 pomidory krojone łowicz
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. oregano
2 szt. jajko
1 szt. ząbek czosnku
4 szt. bazylia
2 łyżka ser żółty
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy oliwe, wrzucamy czosnke, ma sie przyrumeinc, dodajemy pomidory, porwane listki bazylii, pieprz i sol do smaku. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolny ogniu ok. 15 minut az sos zgestnieje. wyjmujemy czosnek.
Rozbijamy jajko do małej filizanki, robimy wgłebienie w sosie we wglebieniu umieszczamy jajko. Postepujemy tak z pozostałymi, posypujemy serem. Przykrywamy i dusimy 3 minuty az sie jajka zetną. Podajemy gorace. ja podołma z kromkami białej weki, zapieczonej z czosnkie, oregano i serem oraz polanej oliwa aromatyzowana oregano.