0

Składniki

250 Mililitrów
majonez
3 Szczypty
sól
1 Łyżeczka
pieprz
8 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
ogórek
1 Łyżka
szczypiorek
4 Łyżki
śmietana 12%
2 Łyżki
ingridient
chrzan Krakus
25 Dekagramów
Szynka konserwowa
10 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jaja ugotowane przeciąć wzdłuż na połówki .
  2. Delikatnie wyciągnąć żółtka i starannie rozetrzeć je z trzema łyżkami majonezu.
  3. Dodać drobno posiekaną wędlinę ,szczypiorek ,wymieszać ,przyprawić do smaku pieprzem i solą .
  4. Wypełnić połówki jaj farszem,tak by kształtem przypominały całe jaja .W środek wepchać jedna rodzynkę
  5. Ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty ,polać resztą majonezu wymieszanego z chrzanem lub sosem zrobionym ze śmietany i chrzanu przyprawionym cukrem ,solą i pieprzem.
  6. Udekorować gałązkami natki lub koperku oraz plasterkami świeżego ogórka.

Opis

Jajka są niezastąpione na przyjęciach ,smaczne i sycące.

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Tzatziki (Cacyki)

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tzatziki (Cacyki)

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!