Example thumb
0

Składniki

250 Mililitrów
majonez
3 Szczypty
sól
1 Łyżeczka
pieprz
8 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
ogórek
1 Łyżka
szczypiorek
4 Łyżki
śmietana 12%
2 Łyżki
chrzan
25 Dekagramów
Szynka konserwowa
10 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jaja ugotowane przeciąć wzdłuż na połówki .
  2. Delikatnie wyciągnąć żółtka i starannie rozetrzeć je z trzema łyżkami majonezu.
  3. Dodać drobno posiekaną wędlinę ,szczypiorek ,wymieszać ,przyprawić do smaku pieprzem i solą .
  4. Wypełnić połówki jaj farszem,tak by kształtem przypominały całe jaja .W środek wepchać jedna rodzynkę
  5. Ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty ,polać resztą majonezu wymieszanego z chrzanem lub sosem zrobionym ze śmietany i chrzanu przyprawionym cukrem ,solą i pieprzem.
  6. Udekorować gałązkami natki lub koperku oraz plasterkami świeżego ogórka.

Opis

Jajka są niezastąpione na przyjęciach ,smaczne i sycące.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!