Jaja faszerowane łososiem

m7
Jaja faszerowane łososiem

1

0 / 0

Pyszne połączenie: łosoś i jajka.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 pęcz. koperek

2 łyżecz. musztarda

250 g łosoś wędzony

5 szt. jaja kurze całe

2 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Przekrajemy je na równe połówki i wydrążamy żółtka do miski. Łososia kroimy na jak najmniejsze kawałki, można również spróbować zmielić go w maszynce. Rybę wraz z żółtkami, majonezem, musztardą i posiekanym koperkiem dokładnie mieszamy. Na koniec nakładamy łyżeczką masę do białek robiąc kopułki. Schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

214

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły