Jaja faszerowane łososiem
m7
Pyszne połączenie: łosoś i jajka.
1
0 / 0
Pyszne połączenie: łosoś i jajka.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 pęcz. koperek
2 łyżeczka musztarda
250 g łosoś wędzony
5 szt. jaja kurze całe
2 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Przekrajemy je na równe połówki i wydrążamy żółtka do miski. Łososia kroimy na jak najmniejsze kawałki, można również spróbować zmielić go w maszynce. Rybę wraz z żółtkami, majonezem, musztardą i posiekanym koperkiem dokładnie mieszamy. Na koniec nakładamy łyżeczką masę do białek robiąc kopułki. Schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego!