Jaja faszerowane łososiem

m7

Pyszne połączenie: łosoś i jajka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne połączenie: łosoś i jajka.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 pęcz. koperek
2 łyżecz. musztarda
250 g łosoś wędzony
5 szt. jaja kurze całe
2 łyżka majonez
Przygotowanie
Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Przekrajemy je na równe połówki i wydrążamy żółtka do miski. Łososia kroimy na jak najmniejsze kawałki, można również spróbować zmielić go w maszynce. Rybę wraz z żółtkami, majonezem, musztardą i posiekanym koperkiem dokładnie mieszamy. Na koniec nakładamy łyżeczką masę do białek robiąc kopułki. Schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
214
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.