Jaja faszerowane

m7
Jaja faszerowane

3

0 / 0

Jaja faszerowane - warto robić na różne imprezy.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

300 majonez

3 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

10 szt. jaja kurze całe

1 szt. nać pietruszki

2 łyżka masło

50 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

10 jaj ugotowac na twardo, obrac, ostudzic, przekroic wzdłuz.

2

Z jaj wyjąc żółtka. Żółtka rozetrzec z masłem ekstra.

3

Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie, ostudzone drobno kroimy i dodajemy do roztartych żóltek.

4

Z połowek jaj wykrawamy białka, które drobno siekamy i dodajemy do masy z żóltek.

5

Do masy pieczarkowo-jajecznej dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę ozdobną, majonez , sól i pieprz do smaku.

6

Farszem napełniamy połówki jajek. Dekorujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

154

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły