Jaja faszerowane
m7
Jaja faszerowane - warto robić na różne imprezy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
154
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Jaja faszerowane - warto robić na różne imprezy.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
300 majonez
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
10 szt. jaja kurze całe
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka masło
50 dag. pieczarki
Przygotowanie
10 jaj ugotowac na twardo, obrac, ostudzic, przekroic wzdłuz.
Z jaj wyjąc żółtka. Żółtka rozetrzec z masłem ekstra.
Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie, ostudzone drobno kroimy i dodajemy do roztartych żóltek.
Z połowek jaj wykrawamy białka, które drobno siekamy i dodajemy do masy z żóltek.
Do masy pieczarkowo-jajecznej dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę ozdobną, majonez , sól i pieprz do smaku.
Farszem napełniamy połówki jajek. Dekorujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
154
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.