Jaja faszerowane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jaja faszerowane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133280.jpeg&w=3840&q=75)
Jaja faszerowane - warto robić na różne imprezy.
3
0 / 0
Jaja faszerowane - warto robić na różne imprezy.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
300 majonez
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
10 szt. jaja kurze całe
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka masło
50 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
10 jaj ugotowac na twardo, obrac, ostudzic, przekroic wzdłuz.
2
Z jaj wyjąc żółtka. Żółtka rozetrzec z masłem ekstra.
3
Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie, ostudzone drobno kroimy i dodajemy do roztartych żóltek.
4
Z połowek jaj wykrawamy białka, które drobno siekamy i dodajemy do masy z żóltek.
5
Do masy pieczarkowo-jajecznej dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę ozdobną, majonez , sól i pieprz do smaku.
6
Farszem napełniamy połówki jajek. Dekorujemy.