Jaja faszerowane
m7
Mój sposób na faszerowane jajeczka.
0
0 / 0
Mój sposób na faszerowane jajeczka.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżeczka musztarda
6 szt. jaja kurze całe
0.25 szt. papryka czerwona
1 szt. szczypiorek
2 łyżka majonez
10 dek. szynka konserwowa
15 dek. pieczarki
Przygotowanie
1
Jajka - ilość według potrzeb ;)))) - gotujemy na twardo.
2
Następnie przecinamy razem ze skorupką na pół. Wyciągamy jajko ze skorupki.
3
Do miski: jajka, szynka konserwowa pokrojona w kostkę, podsmażone pokrojone pieczarki - mielimy blenderem lub zgniatamy dobrze widelcem.
4
Dodajemy majonez i łyżeczkę musztardy najlepiej sarepskiej.
5
Masę jajeczną przekładamy do skorupek. Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką czerwoną i szczypiorkiem.