Jaja faszerowane
m7
Mój sposób na faszerowane jajeczka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
162
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mój sposób na faszerowane jajeczka.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. musztarda
6 szt. jaja kurze całe
0.25 szt. papryka czerwona
1 szt. szczypiorek
2 łyżka majonez
10 dag. szynka konserwowa
15 dag. pieczarki
Przygotowanie
Jajka - ilość według potrzeb ;)))) - gotujemy na twardo.
Następnie przecinamy razem ze skorupką na pół. Wyciągamy jajko ze skorupki.
Do miski: jajka, szynka konserwowa pokrojona w kostkę, podsmażone pokrojone pieczarki - mielimy blenderem lub zgniatamy dobrze widelcem.
Dodajemy majonez i łyżeczkę musztardy najlepiej sarepskiej.
Masę jajeczną przekładamy do skorupek. Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką czerwoną i szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
162
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.