Jaja faszerowane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jaja faszerowane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8139-1702058028696.jpeg&w=3840&q=75)
Mój sposób na faszerowane jajeczka.
0
0 / 0
Mój sposób na faszerowane jajeczka.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. musztarda
6 szt. jaja kurze całe
0.25 szt. papryka czerwona
1 szt. szczypiorek
2 łyżka majonez
10 dag. szynka konserwowa
15 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Jajka - ilość według potrzeb ;)))) - gotujemy na twardo.
2
Następnie przecinamy razem ze skorupką na pół. Wyciągamy jajko ze skorupki.
3
Do miski: jajka, szynka konserwowa pokrojona w kostkę, podsmażone pokrojone pieczarki - mielimy blenderem lub zgniatamy dobrze widelcem.
4
Dodajemy majonez i łyżeczkę musztardy najlepiej sarepskiej.
5
Masę jajeczną przekładamy do skorupek. Posypujemy pokrojoną w kosteczkę papryką czerwoną i szczypiorkiem.