Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

blogerzydlalubelli
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

0

0 / 0

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

20 dek. makaron lubella mini świderki z czekoladą

2 szkl. jagody kamczackie

2 szt. jogurt naturalny

1 szcz. cukier

200 śmietana kremówka

1 szcz. cukier puder

5 dek. mleczna czekolada

Przygotowanie


1

Sprawdź więcej przepisów: http://izabelawkuchni.blogspot.com/2017/06/jagodowy-chodnik-z-makaronem.html. Makaron gotujmy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy, mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie posklejał.

2

Jagody płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy z jogurtami naturalnymi i cukrem do smaku. Następnie wkładamy do lodówki do schłodzenia. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder do smaku i chwilę ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3

Schłodzony chłodnik rozlewamy na talerze, nakładamy porcje makaronu, wyciskamy śmietankę i posypujemy startą czekoladą. Od razu podajemy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły