Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.
blogerzydlalubelli
0
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
20 dek. makaron lubella mini świderki z czekoladą
2 szkl. jagody kamczackie
2 szt. jogurt naturalny
1 szcz. cukier
200 śmietana kremówka
1 szcz. cukier puder
5 dek. mleczna czekolada
Przygotowanie
Sprawdź więcej przepisów: http://izabelawkuchni.blogspot.com/2017/06/jagodowy-chodnik-z-makaronem.html. Makaron gotujmy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy, mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie posklejał.
Jagody płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy z jogurtami naturalnymi i cukrem do smaku. Następnie wkładamy do lodówki do schłodzenia. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder do smaku i chwilę ubijamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Schłodzony chłodnik rozlewamy na talerze, nakładamy porcje makaronu, wyciskamy śmietankę i posypujemy startą czekoladą. Od razu podajemy.