Jagodowa kasza manna

m7
Jagodowa kasza manna

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszna jagodowa wersja tradycyjnej kaszy manny na mleku. Do jej wykonania wystarczy jedynie garstka mrożonych jagódek;) Oczywiście można użyć dowolnych owoców np. trukawek, malinek bądź jeżyn. Takie śniadanko, poza wieloma substancjami odżywczymi, zawiera smak i aromat lata...

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 l mleko uht 3,2%

0.50 szkl. kasza manna

1 szkl. jagody

3 łyżka cukier

Przygotowanie


Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, posłodzić do smaku. Gotować na wolnym ogniu.

Dodać zamrożone jagody.

Gdy zacznie gęstnieć, mieszać, bo łatwo przywiera do dna garnuszka.

Ostudzić chwilkę i rozłożyć na talerze. Udekorować odłożonymi owocami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

277

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły