Jagodowa kasza manna

m7
Jagodowa kasza manna

1

0 / 0

Pyszna jagodowa wersja tradycyjnej kaszy manny na mleku. Do jej wykonania wystarczy jedynie garstka mrożonych jagódek;) Oczywiście można użyć dowolnych owoców np. trukawek, malinek bądź jeżyn. Takie śniadanko, poza wieloma substancjami odżywczymi, zawiera smak i aromat lata...

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 l mleko uht 3,2%

0.50 szkl. kasza manna

1 szkl. jagody

3 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, posłodzić do smaku. Gotować na wolnym ogniu.

2

Dodać zamrożone jagody.

3

Gdy zacznie gęstnieć, mieszać, bo łatwo przywiera do dna garnuszka.

4

Ostudzić chwilkę i rozłożyć na talerze. Udekorować odłożonymi owocami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

277

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły