Jaglany budyń z dżemem z róży
maspexdigital
Przepis na jaglany budyń z dżemem z róży to pyszny pomysł na smaczny i zdrowy deser z budyniem jaglanym w roli głównej. Zblenduj go z dodatkiem cynamonu i miodu na gładką masę. Podawaj w pucharku, pokrywając jego dno ulubionym dżemem, następnie porcją budyniu i ponownie łyżką dżemu na górze dla dekoracji. Jaglany budyń z dżemem z róży możesz posypać również prażonymi płatkami migdałowymi i podawać zarówno na ciepło jak i zimno.
0
0 / 0
Przepis na jaglany budyń z dżemem z róży to pyszny pomysł na smaczny i zdrowy deser z budyniem jaglanym w roli głównej. Zblenduj go z dodatkiem cynamonu i miodu na gładką masę. Podawaj w pucharku, pokrywając jego dno ulubionym dżemem, następnie porcją budyniu i ponownie łyżką dżemu na górze dla dekoracji. Jaglany budyń z dżemem z róży możesz posypać również prażonymi płatkami migdałowymi i podawać zarówno na ciepło jak i zimno.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. dżem łowicz z dzikiej róży 100%
200 g kasza jaglana
250 mleko
1 łyżecz. cynamon
50 g płatki migdałowe
2 łyżka miód
Przygotowanie
Kaszę jaglaną wypłucz w ciepłej wodzie, aż woda po płukaniu będzie klarowna. Następnie kaszę zalej mlekiem i gotuj cały czas mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn i będzie bardzo miękka.
Dodaj cynamon i miód. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę. Do pucharka włóż dżem, następnie budyń.
Udekoruj porcją dżemu oraz podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Budyń smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i zimno.