Jaglany budyń z dżemem z róży

maspexdigital
Jaglany budyń z dżemem z róży

0

0 / 0

Przepis na jaglany budyń z dżemem z róży to pyszny pomysł na smaczny i zdrowy deser z budyniem jaglanym w roli głównej. Zblenduj go z dodatkiem cynamonu i miodu na gładką masę. Podawaj w pucharku, pokrywając jego dno ulubionym dżemem, następnie porcją budyniu i ponownie łyżką dżemu na górze dla dekoracji. Jaglany budyń z dżemem z róży możesz posypać również prażonymi płatkami migdałowymi i podawać zarówno na ciepło jak i zimno.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. dżem łowicz z dzikiej róży 100%

200 g kasza jaglana

250 mleko

1 łyżecz. cynamon

50 g płatki migdałowe

2 łyżka miód

Przygotowanie


1

Kaszę jaglaną wypłucz w ciepłej wodzie, aż woda po płukaniu będzie klarowna. Następnie kaszę zalej mlekiem i gotuj cały czas mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn i będzie bardzo miękka.

2

Dodaj cynamon i miód. Za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę. Do pucharka włóż dżem, następnie budyń.

3

Udekoruj porcją dżemu oraz podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Budyń smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i zimno.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły