Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi
decomorreno
1
5 / 1
Pomysł na zdrowe, bezmięsne śniadanie lub niskokaloryczny podwieczorek - jaglanka z morwą białą, jabłkami, jagodami goji i orzechami laskowymi. Przepis odpowiedni dla kuchni wegańskiej oraz bezglutenowej.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
3 łyżeczka kakao decomorreno
100 g kasza jaglana
400 mleko kokosowe
2 łyżka miód
1 łyżka jagody goji
3 łyżka orzechy laskowe
2 szt. jabłka
Przygotowanie
1
Przelej kaszę jaglaną bieżącą wodą.
2
Do garnka wlej mleko kokosowe, dodaj kaszę oraz kakao.
3
Gotuj pod przykryciem, mieszając co jakiś czas.
4
Jabłka pokrój w plasterki.
5
Gdy kasza będzie miękka, zdejmij z ognia i dodaj miód.
6
Przełóż gotową jaglankę do miseczek.
7
Udekoruj kawałkami jabłka, jagodami oraz morwą i posiekanymi orzechami.