Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974776731.jpeg&w=3840&q=75)
Pomysł na zdrowe, bezmięsne śniadanie lub niskokaloryczny podwieczorek - jaglanka z morwą białą, jabłkami, jagodami goji i orzechami laskowymi. Przepis odpowiedni dla kuchni wegańskiej oraz bezglutenowej.
1
5 / 1
Pomysł na zdrowe, bezmięsne śniadanie lub niskokaloryczny podwieczorek - jaglanka z morwą białą, jabłkami, jagodami goji i orzechami laskowymi. Przepis odpowiedni dla kuchni wegańskiej oraz bezglutenowej.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 łyżecz. kakao decomorreno
100 g kasza jaglana
400 mleko kokosowe
2 łyżka miód
1 łyżka jagody goji
3 łyżka orzechy laskowe
2 szt. jabłka
Przygotowanie
Przelej kaszę jaglaną bieżącą wodą.
Do garnka wlej mleko kokosowe, dodaj kaszę oraz kakao.
Gotuj pod przykryciem, mieszając co jakiś czas.
Jabłka pokrój w plasterki.
Gdy kasza będzie miękka, zdejmij z ognia i dodaj miód.
Przełóż gotową jaglankę do miseczek.
Udekoruj kawałkami jabłka, jagodami oraz morwą i posiekanymi orzechami.