Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

decomorreno
Jaglanka z  morwą białą i orzechami laskowymi

1

5 / 1

Pomysł na zdrowe, bezmięsne śniadanie lub niskokaloryczny podwieczorek - jaglanka z morwą białą, jabłkami, jagodami goji i orzechami laskowymi. Przepis odpowiedni dla kuchni wegańskiej oraz bezglutenowej.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 łyżeczka kakao decomorreno

100 g kasza jaglana

400 mleko kokosowe

2 łyżka miód

1 łyżka jagody goji

3 łyżka orzechy laskowe

2 szt. jabłka

Przygotowanie


1

Przelej kaszę jaglaną bieżącą wodą.

2

Do garnka wlej mleko kokosowe, dodaj kaszę oraz kakao.

3

Gotuj pod przykryciem, mieszając co jakiś czas.

4

Jabłka pokrój w plasterki.

5

Gdy kasza będzie miękka, zdejmij z ognia i dodaj miód.

6

Przełóż gotową jaglankę do miseczek.

7

Udekoruj kawałkami jabłka, jagodami oraz morwą i posiekanymi orzechami.

Wideo z przygotowania przepisu
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły