Jaglanka z dżemem Łowicz i owocami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Jaglanka z dżemem Łowicz i owocami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976905363.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżecz. siemie lniane
1 szt. jabłka
1 szt. gruszka
2 łyżecz. dżem morelowy
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. imbir
Przygotowanie
1
Wsyp płatki jaglane do miseczki i dodaj łyżeczkę mielonego siemienia lnianego.
2
Wymieszaj i zalej wrzącą wodą tak, aby lekko wystawała ponad poziom płatków
3
Energicznie wymieszaj i pozwól jaglance 'dojść'. W tym czasie pokrój owoce w średnią kostkę, dodaj do jaglanki.
4
Posyp cynamonem i imbirem, dodaj pestki dyni i udekoruj dżemem Łowicz.