Jaglanka z dżemem Łowicz i owocami
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1561
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
385
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżecz. siemie lniane
1 szt. jabłka
1 szt. gruszka
2 łyżecz. dżem morelowy
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. imbir
Przygotowanie
Wsyp płatki jaglane do miseczki i dodaj łyżeczkę mielonego siemienia lnianego.
Wymieszaj i zalej wrzącą wodą tak, aby lekko wystawała ponad poziom płatków
Energicznie wymieszaj i pozwól jaglance 'dojść'. W tym czasie pokrój owoce w średnią kostkę, dodaj do jaglanki.
Posyp cynamonem i imbirem, dodaj pestki dyni i udekoruj dżemem Łowicz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1561
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
385
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.