Jaglanka z dżemem Łowicz i owocami

maspexdigital
Jaglanka z dżemem Łowicz i owocami

Średnia 0 / 0

Oceń!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżecz. siemie lniane

1 szt. jabłka

1 szt. gruszka

2 łyżecz. dżem morelowy

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. imbir

Przygotowanie


Wsyp płatki jaglane do miseczki i dodaj łyżeczkę mielonego siemienia lnianego.

Wymieszaj i zalej wrzącą wodą tak, aby lekko wystawała ponad poziom płatków

Energicznie wymieszaj i pozwól jaglance 'dojść'. W tym czasie pokrój owoce w średnią kostkę, dodaj do jaglanki.

Posyp cynamonem i imbirem, dodaj pestki dyni i udekoruj dżemem Łowicz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1561

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

385

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły