Jaglane kotlety z soczewicą
katarzyna.mon
0
0 / 0
0
Pyszne, zdrowe i bardzo łatwe w przygotowaniu placuszki. Zasmakują całej rodzince, nawet najmłodszym domownikom.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
12 porcji
Składniki
0.50 szkl. kasza jaglana
0.50 szkl. soczewica czerwona sucha
2 łyżka mąka lubella pełne ziarno 3 zboża
0.50 szt cebula
1 szt koncentrat pomidorowy kotlin
1 szt jajko
2 łyżeczka oregano
2 łyżeczka bazylia
4 łyżka oliwa z oliwek extra virgin
Przygotowanie
Kaszę i soczewicę ugotować do miękkości. Cebulkę pokroić w kostkę i delikatnie zeszklić.
Cebulę i soczewicę zblendować. Masę połączyć z kaszą jaglaną, jajkiem, mąką i ziołami.
Placki smażyć delikatnie z obu stron na patelni, delikatnie posmarowanej oliwą z oliwek. W międzyczasie w garnku podgrzewamy przecier pomidorowy i smarujemy nim upieczone placki. Smacznego!