Jaglane kotlety z soczewicą

katarzyna.mon
Jaglane kotlety z soczewicą

0

0 / 0

Pyszne, zdrowe i bardzo łatwe w przygotowaniu placuszki. Zasmakują całej rodzince, nawet najmłodszym domownikom.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

0.50 szkl. kasza jaglana

0.50 szkl. soczewica czerwona sucha

2 łyżka mąka lubella pełne ziarno 3 zboża

0.50 szt. cebula

1 szt. koncentrat pomidorowy kotlin

1 szt. jajko

2 łyżecz. oregano

2 łyżecz. bazylia

4 łyżka oliwa z oliwek extra virgin

Przygotowanie


1

Kaszę i soczewicę ugotować do miękkości. Cebulkę pokroić w kostkę i delikatnie zeszklić.

2

Cebulę i soczewicę zblendować. Masę połączyć z kaszą jaglaną, jajkiem, mąką i ziołami.

3

Placki smażyć delikatnie z obu stron na patelni, delikatnie posmarowanej oliwą z oliwek. W międzyczasie w garnku podgrzewamy przecier pomidorowy i smarujemy nim upieczone placki. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

113

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły