Jabłkowe racuchy

mariola85
Jabłkowe racuchy

2

0 / 0

Zamiast nieśmiertelnych kanapek na śniadanie polecam jabłkowe racuchy.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.30 kostka masło

2 szkl. mąka pszenna krupczatka lubelli

1 szkl. mleko

1 szkl. woda

5 szt. jabłka

2 łyżka cukier

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Miksuję składniki: 2 szklanki mąki, szklanka mleka, szklanka wody (wody musi być tyle, żeby ciasto miało konsystencję bardzo gęstego ciasta naleśnikowego, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 kostki roztopionego masła, 2 łyżki cukru, 4-5 jabłek pokrojonych w kostkę.

2

Na rozgrzanym tłuszczu kładę 1,5-2 łyżki ciasta. Placki smażę z obu stron. Dla łasuchów posypuję cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

852

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

99

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły