Jabłkowe racuchy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Jabłkowe racuchy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975570734.jpeg&w=3840&q=75)
Zamiast nieśmiertelnych kanapek na śniadanie polecam jabłkowe racuchy.
2
0 / 0
Zamiast nieśmiertelnych kanapek na śniadanie polecam jabłkowe racuchy.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.30 kostka masło
2 szkl. mąka pszenna krupczatka lubelli
1 szkl. mleko
1 szkl. woda
5 szt. jabłka
2 łyżka cukier
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
1
Miksuję składniki: 2 szklanki mąki, szklanka mleka, szklanka wody (wody musi być tyle, żeby ciasto miało konsystencję bardzo gęstego ciasta naleśnikowego, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 kostki roztopionego masła, 2 łyżki cukru, 4-5 jabłek pokrojonych w kostkę.
2
Na rozgrzanym tłuszczu kładę 1,5-2 łyżki ciasta. Placki smażę z obu stron. Dla łasuchów posypuję cukrem pudrem.