Jabłkowe racuchy
mariola85
Zamiast nieśmiertelnych kanapek na śniadanie polecam jabłkowe racuchy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
852
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
99
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Zamiast nieśmiertelnych kanapek na śniadanie polecam jabłkowe racuchy.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.30 kostka masło
2 szkl. mąka pszenna krupczatka lubelli
1 szkl. mleko
1 szkl. woda
5 szt. jabłka
2 łyżka cukier
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Miksuję składniki: 2 szklanki mąki, szklanka mleka, szklanka wody (wody musi być tyle, żeby ciasto miało konsystencję bardzo gęstego ciasta naleśnikowego, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 kostki roztopionego masła, 2 łyżki cukru, 4-5 jabłek pokrojonych w kostkę.
Na rozgrzanym tłuszczu kładę 1,5-2 łyżki ciasta. Placki smażę z obu stron. Dla łasuchów posypuję cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
852
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
99
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.