Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
Skrobia ziemniaczana
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
jabłka
20 Sztuk
mięta
3 Łyżki
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jabłko należy obrać i pokroić w plasterki lub półplasterki. Listki mięty opłukać i wysuszyć.
  2. Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cukier utrzeć z żółtkami na puszystą masę, następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Po czym delikatnie wmieszać w masę piane z białek, dodając po jednej łyżce piany. Masę należy mieszać bardzo delikatnie.
  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć listki mięty, wyłożyć masę. Na wierzchu układać, wciskając w masę kawałki jabłka.
  4. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 35 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Opis

Ciasto biszkoptowe z jabłkami i miętą, czyli zapachy jesieni.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!