Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Po świątecznych zakupach i pieczeniach różne produkty zostały i żeby się nie zmarnowały, w misce się zmieszały i w piekarniku wylądowały. Jabłka poobijane, 1 jajko gdzieś w lodówce zapodziane, bakalie, kokos czy kakao, którego już naprawdę było mało. Trochę mąki, mleka, soku z cytryny, cukru kandyzowanego i naprawdę powstało coś smacznego. Jabłka sprawiły, że ciasto bardzo wilgotne się zrobiło, a cukier kandyzowany na wierzchu skorupkę chrupiącą utworzyło. Nic się nie zmarnowało, na bazie prostych składników, pyszne ciasto "powstało".
200 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Łyżka | ||
![]() |
|||
4 | Sztuki |
jabłka
|
|
1 | Łyżka |
sok z cytryny
|
|
6 | Łyżek |
wiórki kokosowe
|
|
4 | Łyżki |
cukier puder
|
|
2 | Szczypty |
Mielony cynamon
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
200 | Mililitrów |
Mleko 2%
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
100 | Gramów |
Bakalie
|
|
3 | Łyżki |
Cukier trzcinowy
|
|
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
|
Alergeny | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |