0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
0.25 Litra
Wino
1 Sztuka
bita śmietana
3 Łyżki
cytryna
1 Łyżka
Mąka ziemnaczana
10 Dekagramów
cukier
40 Dekagramów
Owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. jabłka obrać przekroić i usunąć gniazda nasienne i następnie pokroić w plasterki (te jabłka)
  2. dusić je krotko w winie z sokiem i cukrem
  3. jabłka wyłożyć do pucharków
  4. make ziemniaczana wymieszać z małą ilością wody, wlać do wina i zagotować tym sosem zalać jabłka .Udekorować je bita śmietaną i owocami
  5. podawać jako zimny deser

Opis

Cóż za wyszukany deser.

Podobne przepisy

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Cytrynowo-limonkowe szaleństwo

Łatwy Do 15 min
Cytrynowo-limonkowe szaleństwo

Herbata rozgrzewająca z syropem z dzikiej róży

Łatwy Do 15 min
Herbata rozgrzewająca z syropem z dzikiej róży

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Migdałowa chocolatta

Łatwy Do 15 min
Migdałowa chocolatta

Back to Youth

Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bloody Margarita

Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!