Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
0.25 Litra
Wino
1 Sztuka
bita śmietana
3 Łyżki
cytryna
1 Łyżka
Mąka ziemnaczana
10 Dekagramów
cukier
40 Dekagramów
Owoce
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. jabłka obrać przekroić i usunąć gniazda nasienne i następnie pokroić w plasterki (te jabłka)
  2. dusić je krotko w winie z sokiem i cukrem
  3. jabłka wyłożyć do pucharków
  4. make ziemniaczana wymieszać z małą ilością wody, wlać do wina i zagotować tym sosem zalać jabłka .Udekorować je bita śmietaną i owocami
  5. podawać jako zimny deser

Opis

Cóż za wyszukany deser.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!