0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
0.25 Litra
Wino
1 Sztuka
bita śmietana
3 Łyżki
cytryna
1 Łyżka
Mąka ziemnaczana
10 Dekagramów
cukier
40 Dekagramów
Owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. jabłka obrać przekroić i usunąć gniazda nasienne i następnie pokroić w plasterki (te jabłka)
  2. dusić je krotko w winie z sokiem i cukrem
  3. jabłka wyłożyć do pucharków
  4. make ziemniaczana wymieszać z małą ilością wody, wlać do wina i zagotować tym sosem zalać jabłka .Udekorować je bita śmietaną i owocami
  5. podawać jako zimny deser

Opis

Cóż za wyszukany deser.

Podobne przepisy

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Chocolatta Pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Pomarańczowa

Migdałowa chocolatta

Przepis
Łatwy Do 15 min
Migdałowa chocolatta

Cytrynowo-limonkowe szaleństwo

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cytrynowo-limonkowe szaleństwo

Herbata rozgrzewająca z syropem z dzikiej róży

Przepis
Łatwy Do 15 min
Herbata rozgrzewająca z syropem z dzikiej róży

Rozgrzewająca Chocolatta z nutą cytrynową i miodem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Rozgrzewająca Chocolatta z nutą cytrynową i miodem

Kompot wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!