0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
0.25 Litra
Wino
1 Sztuka
bita śmietana
3 Łyżki
cytryna
1 Łyżka
Mąka ziemnaczana
10 Dekagramów
cukier
40 Dekagramów
Owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. jabłka obrać przekroić i usunąć gniazda nasienne i następnie pokroić w plasterki (te jabłka)
  2. dusić je krotko w winie z sokiem i cukrem
  3. jabłka wyłożyć do pucharków
  4. make ziemniaczana wymieszać z małą ilością wody, wlać do wina i zagotować tym sosem zalać jabłka .Udekorować je bita śmietaną i owocami
  5. podawać jako zimny deser

Opis

Cóż za wyszukany deser.

Podobne przepisy

Chocolatta Pomarańczowa

Łatwy Do 20 min.

Cytrynowo-limonkowe szaleństwo

Łatwy Do 20 min.

Herbata rozgrzewająca z syropem z dzikiej róży

Łatwy Do 20 min.

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz.

Back to Youth

Łatwy Do 20 min.

Bazyliszek

Łatwy Do 20 min.

Bloody Margarita

Łatwy Do 20 min.

Bloody Mary

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!