Jabłko z miodem

mgjazzzz
Jabłko z miodem

0

0 / 0

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. jabłka

4 łyżka miód

4 szt. goździki

4 łyżecz. płatki lubella mlekołaki cinis gwiazdki

Przygotowanie


1

Od umytych jabłek odkrajamy górną część jabłka, tak żeby powstało coś w kształcie pokrywki. Oczyszczamy jabłka z miąższu do środka wlewamy po łyżce miodu. Wszystko posypujemy pokruszonymi płatkami cynamonowymi. Ozdabiamy goździkami wg. uznania (ja użyje 4 sztuk).

2

Jabłka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 10 minut (bez termoobiegu). Zapiekamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

183

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły