Jabłko z miodem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mgjazzzz
![Jabłko z miodem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975927427.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. jabłka
4 łyżka miód
4 szt. goździki
4 łyżecz. płatki lubella mlekołaki cinis gwiazdki
Przygotowanie
1
Od umytych jabłek odkrajamy górną część jabłka, tak żeby powstało coś w kształcie pokrywki. Oczyszczamy jabłka z miąższu do środka wlewamy po łyżce miodu. Wszystko posypujemy pokruszonymi płatkami cynamonowymi. Ozdabiamy goździkami wg. uznania (ja użyje 4 sztuk).
2
Jabłka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 10 minut (bez termoobiegu). Zapiekamy.