Jabłko z miodem
mgjazzzz
Wartości odżywcze na porcję
Energia
183
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. jabłka
4 łyżka miód
4 szt. goździki
4 łyżecz. płatki lubella mlekołaki cinis gwiazdki
Przygotowanie
Od umytych jabłek odkrajamy górną część jabłka, tak żeby powstało coś w kształcie pokrywki. Oczyszczamy jabłka z miąższu do środka wlewamy po łyżce miodu. Wszystko posypujemy pokruszonymi płatkami cynamonowymi. Ozdabiamy goździkami wg. uznania (ja użyje 4 sztuk).
Jabłka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 10 minut (bez termoobiegu). Zapiekamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
183
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.