Jabłka zapiekane z miodem, rodzynkami i orzechami
m7
1
0 / 0
0
Smaczny deser na gorąco.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt jabłka
8 szt goździki
4 łyżka miód pszczeli
4 łyżka orzechy laskowe
4 łyżka orzechy włoskie
2 łyżka rodzynki
Przygotowanie
1
Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, aby pozostawić nieuszkodzony spód.
2
Do wydrążeń włożyć po łyżce orzechów włoskich, następnie po pół łyżki rodzynek, po łyżce orzechów laskowych, całość zalać miodem.
3
W jabłka wbić po dwa goździki. Przygotowane w ten sposób jabłka zapiekać przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
4
Podawać na gorąco.