Jabłka zapiekane z miodem, rodzynkami i orzechami

m7
Jabłka zapiekane z miodem, rodzynkami i orzechami

1

0 / 0

Smaczny deser na gorąco.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. jabłka

8 szt. goździki

4 łyżka miód pszczeli

4 łyżka orzechy laskowe

4 łyżka orzechy włoskie

2 łyżka rodzynki

Przygotowanie


1

Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, aby pozostawić nieuszkodzony spód.

2

Do wydrążeń włożyć po łyżce orzechów włoskich, następnie po pół łyżki rodzynek, po łyżce orzechów laskowych, całość zalać miodem.

3

W jabłka wbić po dwa goździki. Przygotowane w ten sposób jabłka zapiekać przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

4

Podawać na gorąco.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły