0

Składniki

4 Sztuki
jabłka
2 Łyżki
majeranek
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę.
  2. Połowę wrzucamy do rondelka z cukrem i odrobiną wody.
  3. Gotujemy jakieś 7 - 10 minut. Wsypujemy majeranek i mieszamy.
  4. Pod koniec wrzucamy resztę jabłek i gotujemy jeszcze 5 minut.

Opis

Dodatek na gorąco, za który moje dziecko wręcz przepada. Podaje go zazwyczaj do kotletów drobiowych.

Podobne przepisy

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz
Kaczka z owocami

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!