0

Składniki

4 Sztuki
jabłka
2 Łyżki
majeranek
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę.
  2. Połowę wrzucamy do rondelka z cukrem i odrobiną wody.
  3. Gotujemy jakieś 7 - 10 minut. Wsypujemy majeranek i mieszamy.
  4. Pod koniec wrzucamy resztę jabłek i gotujemy jeszcze 5 minut.

Opis

Dodatek na gorąco, za który moje dziecko wręcz przepada. Podaje go zazwyczaj do kotletów drobiowych.

Podobne przepisy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Kaczka z owocami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kaczka z owocami

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!