Jabłka z majerankiem

m7
Jabłka z majerankiem

0

0 / 0

Dodatek na gorąco, za który moje dziecko wręcz przepada. Podaje go zazwyczaj do kotletów drobiowych.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szt. jabłka

2 łyżka majeranek

1 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę.

2

Połowę wrzucamy do rondelka z cukrem i odrobiną wody.

3

Gotujemy jakieś 7 - 10 minut. Wsypujemy majeranek i mieszamy.

4

Pod koniec wrzucamy resztę jabłek i gotujemy jeszcze 5 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

95

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły