Jabłka z majerankiem
m7
Dodatek na gorąco, za który moje dziecko wręcz przepada. Podaje go zazwyczaj do kotletów drobiowych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
95
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dodatek na gorąco, za który moje dziecko wręcz przepada. Podaje go zazwyczaj do kotletów drobiowych.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szt. jabłka
2 łyżka majeranek
1 łyżka cukier
Przygotowanie
Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę.
Połowę wrzucamy do rondelka z cukrem i odrobiną wody.
Gotujemy jakieś 7 - 10 minut. Wsypujemy majeranek i mieszamy.
Pod koniec wrzucamy resztę jabłek i gotujemy jeszcze 5 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
95
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.