Jabłka z cynamonem zapiekane

m7
Jabłka z cynamonem zapiekane

0

0 / 0

Jak ktoś lubi takie rzeczy to polecam!!!!!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. imbir

1 łyżecz. cukier

1 łyżecz. cynamon

200 g śmietanka kremowa 30%

4 szt. jabłka suszone

1.50 łyżka masło

2 łyżka miód

5 dag. rodzynki

5 dag. migdały

Przygotowanie


1

Jabłka umyć, a następnie od strony szypułki odciąć plaster i wydrążyć gniazda nasienne tak, aby warstwa miąższu nie była cieńsza niż 1 cm. Rodzynki wymieszać z migdałami, miodem, imbirem i roztopionym masłem.

2

Tak przygotowanym farszem wypełnić jabłka. Następnie owinąć je w folię aluminiową, ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut w temp. 200 st.

3

Śmietanę kremówkę lekko ubić z dodatkiem cukru i cynamonu.

4

Podawać osobno do gorących jabłek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

345

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły