Jabłka z cynamonem zapiekane
m7
Jak ktoś lubi takie rzeczy to polecam!!!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
345
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jak ktoś lubi takie rzeczy to polecam!!!!!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. imbir
1 łyżecz. cukier
1 łyżecz. cynamon
200 g śmietanka kremowa 30%
4 szt. jabłka suszone
1.50 łyżka masło
2 łyżka miód
5 dag. rodzynki
5 dag. migdały
Przygotowanie
Jabłka umyć, a następnie od strony szypułki odciąć plaster i wydrążyć gniazda nasienne tak, aby warstwa miąższu nie była cieńsza niż 1 cm. Rodzynki wymieszać z migdałami, miodem, imbirem i roztopionym masłem.
Tak przygotowanym farszem wypełnić jabłka. Następnie owinąć je w folię aluminiową, ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut w temp. 200 st.
Śmietanę kremówkę lekko ubić z dodatkiem cukru i cynamonu.
Podawać osobno do gorących jabłek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
345
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.