Jabłka z cynamonem zapiekane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jabłka z cynamonem zapiekane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973617027.jpeg&w=3840&q=75)
Jak ktoś lubi takie rzeczy to polecam!!!!!
0
0 / 0
Jak ktoś lubi takie rzeczy to polecam!!!!!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. imbir
1 łyżecz. cukier
1 łyżecz. cynamon
200 g śmietanka kremowa 30%
4 szt. jabłka suszone
1.50 łyżka masło
2 łyżka miód
5 dag. rodzynki
5 dag. migdały
Przygotowanie
1
Jabłka umyć, a następnie od strony szypułki odciąć plaster i wydrążyć gniazda nasienne tak, aby warstwa miąższu nie była cieńsza niż 1 cm. Rodzynki wymieszać z migdałami, miodem, imbirem i roztopionym masłem.
2
Tak przygotowanym farszem wypełnić jabłka. Następnie owinąć je w folię aluminiową, ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut w temp. 200 st.
3
Śmietanę kremówkę lekko ubić z dodatkiem cukru i cynamonu.
4
Podawać osobno do gorących jabłek.