Jabłka z cynamonem
m7
Idealne do ciast.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
407
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
102
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealne do ciast.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1.50 kg cukier
5 g jabłko
1 szt. cynamon
Przygotowanie
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce.
Wrzucić do garnka i smażyć 20 minut.
Dodać cukier, smażyć do rozpuszczenia się cukru.
Na koniec dodać cynamon i wymieszać.
Jabłka nakładać do słoików, zakręcić i pasteryzować 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
407
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
102
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.