Jabłka w cieście naleśnkowym z cynamonem

m7
Jabłka w cieście naleśnkowym z cynamonem

0

0 / 0

Eksperymentalne ale smakowite.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

125 mleko

1 szkl. olej

3 szt. jabłko

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier wanilinowy

1 łyżka cynamon

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Jabłka kroimy w ćwiartki.

2

Z mąki ,mleka i jaja robimy gęste ciasto.Dodajemy do niego cynamon .

3

Wrzucamy do ciasta jabłka i obtaczamy je w nim.

4

Smażymy na gorącym oleju, aż jabłka będą miękkie, można to sprawdzić widelcem.

5

Wybieramy je z patelni łyżką cedzakową i układamy na papierowej ściereczce.

6

Wrzucamy do miski posypujemy cukrem wanilinowym i przykrywamy na 10 minut talerzem.

7

Tak przygotowane jabłka są idealnym dodatkiem do kurczaka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły