Jabłka w cieście naleśnkowym z cynamonem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jabłka w cieście naleśnkowym z cynamonem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F431-1702057501345.jpeg&w=3840&q=75)
Eksperymentalne ale smakowite.
0
0 / 0
Eksperymentalne ale smakowite.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
125 mleko
1 szkl. olej
3 szt. jabłko
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier wanilinowy
1 łyżka cynamon
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Jabłka kroimy w ćwiartki.
2
Z mąki ,mleka i jaja robimy gęste ciasto.Dodajemy do niego cynamon .
3
Wrzucamy do ciasta jabłka i obtaczamy je w nim.
4
Smażymy na gorącym oleju, aż jabłka będą miękkie, można to sprawdzić widelcem.
5
Wybieramy je z patelni łyżką cedzakową i układamy na papierowej ściereczce.
6
Wrzucamy do miski posypujemy cukrem wanilinowym i przykrywamy na 10 minut talerzem.
7
Tak przygotowane jabłka są idealnym dodatkiem do kurczaka.