0

Składniki

125 Mililitrów
mleko
1 Szklanka
olej
3 Sztuki
jabłko
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Cukier wanilinowy
1 Łyżka
cynamon
4 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka kroimy w ćwiartki.
  2. Z mąki ,mleka i jaja robimy gęste ciasto.Dodajemy do niego cynamon .
  3. Wrzucamy do ciasta jabłka i obtaczamy je w nim.
  4. Smażymy na gorącym oleju, aż jabłka będą miękkie, można to sprawdzić widelcem.
  5. Wybieramy je z patelni łyżką cedzakową i układamy na papierowej ściereczce.
  6. Wrzucamy do miski posypujemy cukrem wanilinowym i przykrywamy na 10 minut talerzem.
  7. Tak przygotowane jabłka są idealnym dodatkiem do kurczaka.

Opis

Eksperymentalne ale smakowite.

Podobne przepisy

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!