0

Składniki

125 Mililitrów
mleko
1 Szklanka
olej
3 Sztuki
jabłko
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Cukier wanilinowy
1 Łyżka
cynamon
4 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka kroimy w ćwiartki.
  2. Z mąki ,mleka i jaja robimy gęste ciasto.Dodajemy do niego cynamon .
  3. Wrzucamy do ciasta jabłka i obtaczamy je w nim.
  4. Smażymy na gorącym oleju, aż jabłka będą miękkie, można to sprawdzić widelcem.
  5. Wybieramy je z patelni łyżką cedzakową i układamy na papierowej ściereczce.
  6. Wrzucamy do miski posypujemy cukrem wanilinowym i przykrywamy na 10 minut talerzem.
  7. Tak przygotowane jabłka są idealnym dodatkiem do kurczaka.

Opis

Eksperymentalne ale smakowite.

Podobne przepisy

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Szaszłyki z indyka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szaszłyki z indyka

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!