Jabłka w cieście naleśnkowym z cynamonem

m7

Eksperymentalne ale smakowite.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
706
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Eksperymentalne ale smakowite.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
125 mleko
1 szkl. olej
3 szt. jabłko
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier wanilinowy
1 łyżka cynamon
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Jabłka kroimy w ćwiartki.
Z mąki ,mleka i jaja robimy gęste ciasto.Dodajemy do niego cynamon .
Wrzucamy do ciasta jabłka i obtaczamy je w nim.
Smażymy na gorącym oleju, aż jabłka będą miękkie, można to sprawdzić widelcem.
Wybieramy je z patelni łyżką cedzakową i układamy na papierowej ściereczce.
Wrzucamy do miski posypujemy cukrem wanilinowym i przykrywamy na 10 minut talerzem.
Tak przygotowane jabłka są idealnym dodatkiem do kurczaka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
706
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
65
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.