Jabłka w cieście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jabłka w cieście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975926595.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne na podwieczorek jabłka w cieście. Polecamy ten przepis na szybki i łatwy deser.
1
0 / 0
Idealne na podwieczorek jabłka w cieście. Polecamy ten przepis na szybki i łatwy deser.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
0
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. cukier waniliowy
1 l olej
500 g mąka pszenna tortowa
10 g spirytus
1 szkl. mleko
4 szt. jabłka
1 szt. jajko
1 łyżka olej słonecznikowy
0.50 łyżecz. cynamon
Przygotowanie
1
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na grube plastry.
2
Z reszty składników zrobić ciasta tak, aby powstało jednolite, bez grudek.
3
Jabłka zanurzyć w cieście. Smażyć na rozgrzanym oleju.