Jabłka w cieście

m7
Jabłka w cieście

0

0 / 0

Jabłka jak z dzieciństwa.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szkl. mleko

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. jabłko

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Jabłka obieramy, wydrążamy i kroimy w krążki. Robimy ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, wody soli i mąki łącząc składniki. Odstawiamy na pół godziny.

2

Wrzucamy jabłka do ciasta i etapami smażymy w głebokim oleju. Najlepiej nadaje się do tego wok lub głęboka patelnia. Wyjmujemy na papierowy recznik do odsączenia tłuszczu, sypiemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły