Jabłka w cieście

m7
Jabłka w cieście

0

0 / 0

Jabłka jak z dzieciństwa.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szkl. mleko

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. jabłko

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Jabłka obieramy, wydrążamy i kroimy w krążki. Robimy ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, wody soli i mąki łącząc składniki. Odstawiamy na pół godziny.

2

Wrzucamy jabłka do ciasta i etapami smażymy w głebokim oleju. Najlepiej nadaje się do tego wok lub głęboka patelnia. Wyjmujemy na papierowy recznik do odsączenia tłuszczu, sypiemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

350

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

58

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły