Jabłka w cieście

m7
Jabłka w cieście

Średnia 0 / 0

Oceń!

Jabłka w cieście znam od mojej mamy. Robi je zawsze na tzw. "oko" :) ja też i pierwszy raz odmierzałam składniki, aby am się pochwalić tym daniem. Polecam, są pyszne :)

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. wiórki kokosowe

4 łyżecz. cukier

1 szkl. mleko

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. jabłka

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka proszek do pieczenia

1 łyżka olej

Przygotowanie


Jabłko obrać i oczyścić z gniazda nasiennego. Pokroić w plasterki.

Resztę składników wymieszać razem tak, żeby nie było grudek.

Na patelni rozgrzać olej.

Plasterki jabłka moczyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej.

Smażyć na złoty kolor.

Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

689

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

121

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły