Jabłka w cieście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jabłka w cieście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9776-1702058159251.jpeg&w=3840&q=75)
Jabłka w cieście znam od mojej mamy. Robi je zawsze na tzw. "oko" :) ja też i pierwszy raz odmierzałam składniki, aby am się pochwalić tym daniem. Polecam, są pyszne :)
0
0 / 0
Jabłka w cieście znam od mojej mamy. Robi je zawsze na tzw. "oko" :) ja też i pierwszy raz odmierzałam składniki, aby am się pochwalić tym daniem. Polecam, są pyszne :)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. wiórki kokosowe
4 łyżecz. cukier
1 szkl. mleko
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. jabłka
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka proszek do pieczenia
1 łyżka olej
Przygotowanie
Jabłko obrać i oczyścić z gniazda nasiennego. Pokroić w plasterki.
Resztę składników wymieszać razem tak, żeby nie było grudek.
Na patelni rozgrzać olej.
Plasterki jabłka moczyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
Smażyć na złoty kolor.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.