Jabłka w cieście

m7
Jabłka w cieście

0

0 / 0

Jabłka w cieście znam od mojej mamy. Robi je zawsze na tzw. "oko" :) ja też i pierwszy raz odmierzałam składniki, aby am się pochwalić tym daniem. Polecam, są pyszne :)

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. wiórki kokosowe

4 łyżecz. cukier

1 szkl. mleko

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. jabłka

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka proszek do pieczenia

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Jabłko obrać i oczyścić z gniazda nasiennego. Pokroić w plasterki.

2

Resztę składników wymieszać razem tak, żeby nie było grudek.

3

Na patelni rozgrzać olej.

4

Plasterki jabłka moczyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej.

5

Smażyć na złoty kolor.

6

Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

689

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

121

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły