Jabłka prażone z ryżem i cynamonem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jabłka prażone z ryżem i cynamonem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975451765.jpeg&w=3840&q=75)
smaczny i zdrowy deserek - bardzo pożywny
0
0 / 0
smaczny i zdrowy deserek - bardzo pożywny
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. mleko
1 szkl. ryż biały
4 szt. jabłko
5 łyżka cukier
1 łyżka cynamon
Przygotowanie
1
ryż gotujemy na mleku, gdy jest na pół miekki to wylaczamy gaz i zostawiamy go dalej w mleku. Jabłka obieramy i kroimy w kostke. Smażymy na patelni dodajemy ryż, doprawiamy cukrem i cynamonem. Podajemy na cieplo:)