0

Składniki

2 Szklanki
mleko
1 Szklanka
ryż biały
4 Sztuki
jabłko
5 Łyżek
cukier
1 Łyżka
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ryż gotujemy na mleku, gdy jest na pół miekki to wylaczamy gaz i zostawiamy go dalej w mleku. Jabłka obieramy i kroimy w kostke. Smażymy na patelni dodajemy ryż, doprawiamy cukrem i cynamonem. Podajemy na cieplo:)

Opis

smaczny i zdrowy deserek - bardzo pożywny

Podobne przepisy

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Chocolatta z Chili

Łatwy Do 15 min
Chocolatta z Chili

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!