0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
4 Sztuki
jabłka
1 Łyżeczka
sok z cytryny
2 Łyżki
żurawina suszona
1 Łyżka
orzechy włoskie
1 Łyżka
Cukier brązowy
0.5 Łyżeczki
cynamon

Kruszonka

3 Łyżki
1 Garść
3 Łyżki
cukier
70 Gramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i mieszamy z sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Dodajemy suszoną żurawinę, cukier, mąkę, cynamon i mieszamy dokładnie.
  2. W osobnej miseczce mieszamy mąkę i cukier przeznaczony na kruszonkę, dodajemy pokrojone w kawałeczki zimne masło i rozcieramy palcami, aż całość zacznie przypominać mokry piasek. Dodajemy płatki Lubella Corn Flakes i mieszamy delikatnie, aby nie połamać płatków.
  3. W naczyniach żaroodpornych umieszczamy przygotowane jabłka z żurawiną – do połowy wysokości naczynia – dopełniamy kruszonką do pełna. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy około 25 minut. Podajemy na ciepło.

Podobne przepisy

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz
Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Grillowane owoce z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Muffinki z Mlekołakami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z Mlekołakami

Omletowe babeczki z Corn Flakes

Łatwy Do 1 godz
Omletowe babeczki z Corn Flakes

Owsianka z sokiem jabłkowym i koglem moglem

Łatwy Do 15 min
Owsianka z sokiem jabłkowym i koglem moglem

Śniadaniowa pizza

Łatwy Do 40 min
Śniadaniowa pizza

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!