Jabłka pieczone z orzechami i żurawiną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jabłka pieczone z orzechami i żurawiną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976380459.jpeg&w=3840&q=75)
Deser jabłkowy.
0
0 / 0
Deser jabłkowy.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. jabłka
6 łyżka miód pszczeli
5 dag. rodzynki
5 dag. orzechy włoskie
5 dag. żurawina suszona
Przygotowanie
1
W jabłkach wydrążyć gniazda nasienne.
2
Do środka włożyć orzechy, rodzynki, żurawinę i polać miodem.
3
Zapiekać w piekarniku około 20 min w 160 st.