Jabłka pieczone z orzechami i żurawiną

m7
Jabłka pieczone z orzechami i żurawiną

0

0 / 0

Deser jabłkowy.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. jabłka

6 łyżka miód pszczeli

5 dag. rodzynki

5 dag. orzechy włoskie

5 dag. żurawina suszona

Przygotowanie


1

W jabłkach wydrążyć gniazda nasienne.

2

Do środka włożyć orzechy, rodzynki, żurawinę i polać miodem.

3

Zapiekać w piekarniku około 20 min w 160 st.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły