Jabłka pieczone z orzechami i żurawiną

m7
Jabłka pieczone z orzechami i żurawiną

Średnia 0 / 0

Oceń!

Deser jabłkowy.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. jabłka

6 łyżka miód pszczeli

5 dag. rodzynki

5 dag. orzechy włoskie

5 dag. żurawina suszona

Przygotowanie


W jabłkach wydrążyć gniazda nasienne.

Do środka włożyć orzechy, rodzynki, żurawinę i polać miodem.

Zapiekać w piekarniku około 20 min w 160 st.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

280

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły