Jabłka pieczone z orzechami i żurawiną
m7
Deser jabłkowy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
280
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Deser jabłkowy.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. jabłka
6 łyżka miód pszczeli
5 dag. rodzynki
5 dag. orzechy włoskie
5 dag. żurawina suszona
Przygotowanie
1
W jabłkach wydrążyć gniazda nasienne.
2
Do środka włożyć orzechy, rodzynki, żurawinę i polać miodem.
3
Zapiekać w piekarniku około 20 min w 160 st.