Jabłka pieczone z cynamonem i miodem

kontakt_1
Jabłka pieczone z cynamonem i miodem

1

5 / 2

Na słodko oraz fit - czy to w ogóle możliwe? Jak najbardziej! Przykładem jest nasz bożonarodzeniowy przepis na jabłka pieczone z cynamonem i miodem. Przepyszna słodka przekąska dla dzieci i dorosłych!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg jabłka

4 łodyga cynamon

1 szczyp. mielony cynamon

4 łyżka miód

Przygotowanie


1

Jabłka dokładnie myjemy, wykładamy na brytfankę i dodajemy pokruszone laski cynamonu oraz cztery łyżki miodu z odrobiną wrzątku. Posypujemy szczyptą mielonego cynamonu.

2

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły