0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
4 Łodygi
cynamon
1 Szczypta
Mielony cynamon
4 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka dokładnie myjemy, wykładamy na brytfankę i dodajemy pokruszone laski cynamonu oraz cztery łyżki miodu z odrobiną wrzątku. Posypujemy szczyptą mielonego cynamonu.
  2. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min.

Podobne przepisy

JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cynamonowe crumble z jabłkami i lodami waniliowymi

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!