Jabłka nadziewane krewetkami

m7
Jabłka nadziewane krewetkami

0

0 / 0

Przekąska dodająca uroku każdemu przyjęciu i spotkaniu.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżeczka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżeczka sos tabasco

0.75 szkl. krewetki

6 szt. jabłka

2 szt. ogórki kiszone

4 szt. oliwki

1 łyżka sok z cytryny

3 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Oczyścić i ugotować krewetki.

2

Odkroić wierzchołki jabłek i wykroić środki z pestkami i miąższem zwracając uwagę, żeby nie przedziurawić skórki. Miąższ pokroiś w kostkę i polać sokiem z cytrny.

3

W misce połączyć pokrojony w kostkę miąższ jabłek z sosem tabasco, majonezem, koncentratem pomidorowym, pokrojonymi w cienkie plasterki ogórkami kiszonymi, oliwkami i krewetkami.

4

Wypełnić skórki jabłek nadzieniem kilka minut przez podaniem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły