Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
koncentrat pomidorowy
1 Łyżeczka
Sos tabasco
0.75 Szklanki
Krewetki
6 Sztuk
jabłka
2 Sztuki
Ogórki kiszone
4 Sztuki
Oliwki
1 Łyżka
sok z cytryny
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Oczyścić i ugotować krewetki.
  2. Odkroić wierzchołki jabłek i wykroić środki z pestkami i miąższem zwracając uwagę, żeby nie przedziurawić skórki. Miąższ pokroiś w kostkę i polać sokiem z cytrny.
  3. W misce połączyć pokrojony w kostkę miąższ jabłek z sosem tabasco, majonezem, koncentratem pomidorowym, pokrojonymi w cienkie plasterki ogórkami kiszonymi, oliwkami i krewetkami.
  4. Wypełnić skórki jabłek nadzieniem kilka minut przez podaniem.

Opis

Przekąska dodająca uroku każdemu przyjęciu i spotkaniu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!