Jabłka nadziewane krewetkami
m7
Przekąska dodająca uroku każdemu przyjęciu i spotkaniu.
0
0 / 0
Przekąska dodająca uroku każdemu przyjęciu i spotkaniu.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżecz. sos tabasco
0.75 szkl. krewetki
6 szt. jabłka
2 szt. ogórki kiszone
4 szt. oliwki
1 łyżka sok z cytryny
3 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Oczyścić i ugotować krewetki.
2
Odkroić wierzchołki jabłek i wykroić środki z pestkami i miąższem zwracając uwagę, żeby nie przedziurawić skórki. Miąższ pokroiś w kostkę i polać sokiem z cytrny.
3
W misce połączyć pokrojony w kostkę miąższ jabłek z sosem tabasco, majonezem, koncentratem pomidorowym, pokrojonymi w cienkie plasterki ogórkami kiszonymi, oliwkami i krewetkami.
4
Wypełnić skórki jabłek nadzieniem kilka minut przez podaniem.