0

Składniki

1 Łyżeczka
1 Łyżeczka
Sos tabasco
0.75 Szklanki
Krewetki
6 Sztuk
jabłka
2 Sztuki
Ogórki kiszone
4 Sztuki
Oliwki
1 Łyżka
sok z cytryny
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oczyścić i ugotować krewetki.
  2. Odkroić wierzchołki jabłek i wykroić środki z pestkami i miąższem zwracając uwagę, żeby nie przedziurawić skórki. Miąższ pokroiś w kostkę i polać sokiem z cytrny.
  3. W misce połączyć pokrojony w kostkę miąższ jabłek z sosem tabasco, majonezem, koncentratem pomidorowym, pokrojonymi w cienkie plasterki ogórkami kiszonymi, oliwkami i krewetkami.
  4. Wypełnić skórki jabłek nadzieniem kilka minut przez podaniem.

Opis

Przekąska dodająca uroku każdemu przyjęciu i spotkaniu.

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Zapiekany ryż z jabłkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany ryż z jabłkami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!