Jabłka na gorąco

m7
Jabłka na gorąco

Średnia 0 / 0

Oceń!

Dobre na deser :)

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 łyżecz. cukier puder

1 łyżecz. cynamon

50 g masło

50 g marmolada

4 szt. jabłka

Przygotowanie


Jabłka umyć,wydrążyć małą łyżeczką środki

do środka włożyć łyżeczkę masła i łyżeczkę marmolady

posypać cynamonem .

włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok pół godziny.

Po wyjęciu posypać jeszcze cukrem pudrem i smacznego :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

229

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły