Jabłka do szarlotki

m7
Jabłka do szarlotki

0

0 / 0

Tak przygotowanych jabłek używam nie tylko do szarlotki, ale także do innych ciast i deserów.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

200 woda

4 kg jabłka

2 łyżeczka cynamon

2 szkl. cukier

4 szt. goździki

Przygotowanie


1

Jabłka należy umyć, obrać ze skórki, wykroić z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki.

2

Tak przygotowane jabłka przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i smażyć jabłka na małym ogniu, do momentu, gdy będą miękkie. W międzyczasie dodać go jabłek goździki i cynamon.

3

Gorące jabłka przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zakręcać.

4

Jabłka można dodatkowo pasteryzować, ale nie jest to konieczne. Jeśli zdecydujemy się na pasteryzowanie jabłek, to powinno trwać ono około 4- 5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły