Example thumb
0

Składniki

1.5 Kilograma
jabłka
1 Szczypta
cynamon
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
ŻELATYNA
0 Litrów
Ciasto
0 Litrów
MASA:
0 Litrów
MASA:
200 Gramów
masło
250 Gramów
orzechy włoskie
2 Szklanki
mąka
1.75 Szklanki
cukier
1 Szklanka
mleko
1.5 Szklanki
cukier puder
0.25 Szklanki
woda
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
30 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ze składników na ciasto, zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i pieczemy je.
  2. Jabłka obieramy, kroimy w kawałki i smażymy w garnku z cukrem. Rozgniatamy i dodajemy szczyptę cynamonu do smaku.
  3. Orzechy zalewamy wrzącym mlekiem. Masło ucieramy z cukrem na puszystą maśe stopniowo dodając po łyżce orzechów. Chłodzimy. Gdyby było za rzadkie to rozpuszczamy żelatynę we wrzątku wody i dodajemy przestudzoną do masy.
  4. Na ciasto kładziemy masę jabłkową na to orzechową. Można polać polewą czekoladową i posypać orzechami. Smacznego!:-)

Opis

Jabłecznik z orzechami- smakuje bardzo dobrze w połączeniu jabłek, orzechów i kruchego ciasta...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!