Jabłecznik z kopuła bezową

m7
Jabłecznik z kopuła bezową

1

0 / 0

jabłecznik na kruchym spodzie z kopułą bezową

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

2 kg jabłko

500 g margaryna

2 szkl. cukier

1 szkl. rodzynki

6 szt. jaja kurze całe

1 łyżka proszek do pieczenia

0.50 szkl. cukier puder

Przygotowanie


1

Z przesianej mąki i reszty składników szybko zagnieść kruche

2

ciasto uformować kule i zawinąć w folie spożywczą włożyć do lodówki na

3

godzinkę schłodzone ciasto rozwałkować położyć na spód blaszki na to

4

jabłka skórka z cytryny rodzynki przykryć ciastem i na wierzch ubite białka z cukrem

5

piec godzinę w 180 stopniach

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły