Example thumb
1

Składniki

1 Kilogram
mąka pszenna tortowa
2 Kilogramy
jabłko
500 Gramów
margaryna
2 Szklanki
cukier
1 Szklanka
rodzynki
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z przesianej mąki i reszty składników szybko zagnieść kruche
  2. ciasto uformować kule i zawinąć w folie spożywczą włożyć do lodówki na
  3. godzinkę schłodzone ciasto rozwałkować położyć na spód blaszki na to
  4. jabłka skórka z cytryny rodzynki przykryć ciastem i na wierzch ubite białka z cukrem
  5. piec godzinę w 180 stopniach

Opis

jabłecznik na kruchym spodzie z kopułą bezową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!