Jabłecznik z kopuła bezową
m7
jabłecznik na kruchym spodzie z kopułą bezową
Wartości odżywcze na porcję
Energia
315
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
jabłecznik na kruchym spodzie z kopułą bezową
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
35 porcji
Składniki
1 kg mąka pszenna tortowa
2 kg jabłko
500 g margaryna
2 szkl. cukier
1 szkl. rodzynki
6 szt. jaja kurze całe
1 łyżka proszek do pieczenia
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Z przesianej mąki i reszty składników szybko zagnieść kruche
ciasto uformować kule i zawinąć w folie spożywczą włożyć do lodówki na
godzinkę schłodzone ciasto rozwałkować położyć na spód blaszki na to
jabłka skórka z cytryny rodzynki przykryć ciastem i na wierzch ubite białka z cukrem
piec godzinę w 180 stopniach
Wartości odżywcze na porcję
Energia
315
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.