1

Składniki

1 Kilogram
mąka pszenna tortowa
2 Kilogramy
jabłko
500 Gramów
margaryna
2 Szklanki
cukier
1 Szklanka
rodzynki
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z przesianej mąki i reszty składników szybko zagnieść kruche
  2. ciasto uformować kule i zawinąć w folie spożywczą włożyć do lodówki na
  3. godzinkę schłodzone ciasto rozwałkować położyć na spód blaszki na to
  4. jabłka skórka z cytryny rodzynki przykryć ciastem i na wierzch ubite białka z cukrem
  5. piec godzinę w 180 stopniach

Opis

jabłecznik na kruchym spodzie z kopułą bezową

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Keks

Łatwy Do 3 godz.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz.

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!