Jabłecznik z kopuła bezową

m7
Jabłecznik z kopuła bezową

Średnia 0 / 0

Oceń!

jabłecznik na kruchym spodzie z kopułą bezową

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


35 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

2 kg jabłko

500 g margaryna

2 szkl. cukier

1 szkl. rodzynki

6 szt. jaja kurze całe

1 łyżka proszek do pieczenia

0.50 szkl. cukier puder

Przygotowanie


Z przesianej mąki i reszty składników szybko zagnieść kruche

ciasto uformować kule i zawinąć w folie spożywczą włożyć do lodówki na

godzinkę schłodzone ciasto rozwałkować położyć na spód blaszki na to

jabłka skórka z cytryny rodzynki przykryć ciastem i na wierzch ubite białka z cukrem

piec godzinę w 180 stopniach

Wartości odżywcze na porcję


Energia

315

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły