1

Składniki

1 Kilogram
mąka pszenna tortowa
2 Kilogramy
jabłko
500 Gramów
margaryna
2 Szklanki
cukier
1 Szklanka
rodzynki
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Szklanki
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z przesianej mąki i reszty składników szybko zagnieść kruche
  2. ciasto uformować kule i zawinąć w folie spożywczą włożyć do lodówki na
  3. godzinkę schłodzone ciasto rozwałkować położyć na spód blaszki na to
  4. jabłka skórka z cytryny rodzynki przykryć ciastem i na wierzch ubite białka z cukrem
  5. piec godzinę w 180 stopniach

Opis

jabłecznik na kruchym spodzie z kopułą bezową

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie serowe z rodzynkami na szybko

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!