1

Składniki

1 Kilogram
jabłka
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
jajko
5 Sztuk
białko jaja kurzego
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
4 Łyżki
cukier
0.5 Łyżeczki
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Siekamy nożem margarynę z mąką, dodajemy żółtka i proszek do pieczenia, zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części.
  3. Masa jabłkowa:
  4. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy cukier i cynamon, mieszamy.
  5. Piana:
  6. Białka ubijamy, dodajemy cukier i suchy kisiel.
  7. Na blaszkę wykładamy jedną część ciasta, rozkładamy masę jabłkową, na jabłka wykładamy ubitą pianę, na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach drugą część ciasta.
  8. Pieczemy ok.1 godziny w temp. 180 C stopni.

Opis

Jabłecznik z kisielem

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!