0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
margaryna mleczna
200 Gramów
rodzynki
20 Gramów
cynamon
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka cukier i cukier waniliowy ubić dodać mąkę ZMIKSOWAĆ i margarynę rozpuszczona DODAĆ wylać na blaszkę jedna część potem na to jabłka i rodzynki zalać resztą ciasta i pic 45 minut w 180 stopniach.

Opis

Łatwo szybko i smakuje wszystkim.

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!