0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
margaryna mleczna
200 Gramów
rodzynki
20 Gramów
cynamon
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka cukier i cukier waniliowy ubić dodać mąkę ZMIKSOWAĆ i margarynę rozpuszczona DODAĆ wylać na blaszkę jedna część potem na to jabłka i rodzynki zalać resztą ciasta i pic 45 minut w 180 stopniach.

Opis

Łatwo szybko i smakuje wszystkim.

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!