0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
margaryna mleczna
200 Gramów
rodzynki
20 Gramów
cynamon
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
4 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka cukier i cukier waniliowy ubić dodać mąkę ZMIKSOWAĆ i margarynę rozpuszczona DODAĆ wylać na blaszkę jedna część potem na to jabłka i rodzynki zalać resztą ciasta i pic 45 minut w 180 stopniach.

Opis

Łatwo szybko i smakuje wszystkim.

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!