Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Słodka, chrupiąca beza w towarzystwie kwaskowatych owoców to niezastąpiony duet w kuchni. Poznaj przepis na jabłecznik z bezą, w którym oba smaki wzajemnie się uzupełniają.
Ciasto: |
|||
300 | Gramów | ||
![]() |
|||
150 | Gramów |
masło
|
|
2 | Łyżki |
Woda zimna
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
Jabłkowe nadzienie: |
|||
6 | Sztuk |
jabłka
|
|
2 | Łyżki |
miód
|
|
2 | Łyżki |
cukier
|
|
1 | Łyżeczka |
cynamon
|
|
0.25 | Łyżeczki |
goździki
|
|
2 | Łyżeczki |
sok z cytryny
|
|
Masa bezowa: |
|||
4 | Sztuki |
białko jaja kurzego
|
|
1 | Szklanka |
cukier
|
|
2 | Łyżeczki |
mąka ziemniaczana
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |