0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
cynamon
0.5 Szklanki
śmietana 18%
0.5 Sztuki
cytryna
1 Sztuka
jaja kurze całe
6 Łyżek
cukier
12 Łyżek
mąka pszenna tortowa
3 Łyżki
Rodzynki suszone
10 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Obierz jabłka, zetrzyj na tarce, wymieszaj z rodzynkami, dopraw cynamonem i duś pod przykryciem do lekkiego rozgotowania. Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Dodaj margarynę i posiekaj, tak aby pokroić tłuszcz na małe kawałeczki. Jajko roztrzep ze śmietaną, połącz z ciastem i wstaw na godzinę do lodówki. Wysmaruj blachę tłuszczem, rozwałkuj ciasto, pokrój na cienkie paski, i wyłóż spód. Połóż na to ostygnięte jabłka i piecz 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

Opis

Prosty przepis, znane składniki - a jaki wyszukany smak! Mmm...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!