0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
cynamon
0.5 Szklanki
śmietana 18%
0.5 Sztuki
cytryna
1 Sztuka
jaja kurze całe
6 Łyżek
cukier
12 Łyżek
mąka pszenna tortowa
3 Łyżki
Rodzynki suszone
10 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obierz jabłka, zetrzyj na tarce, wymieszaj z rodzynkami, dopraw cynamonem i duś pod przykryciem do lekkiego rozgotowania. Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Dodaj margarynę i posiekaj, tak aby pokroić tłuszcz na małe kawałeczki. Jajko roztrzep ze śmietaną, połącz z ciastem i wstaw na godzinę do lodówki. Wysmaruj blachę tłuszczem, rozwałkuj ciasto, pokrój na cienkie paski, i wyłóż spód. Połóż na to ostygnięte jabłka i piecz 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

Opis

Prosty przepis, znane składniki - a jaki wyszukany smak! Mmm...

Podobne przepisy

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!