Example thumb
0

Składniki

1.5 Kilograma
jabłka
2 Szklanki
Woda gorąca
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
0.5 Sztuki
Margaryna Palma
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
5 Łyżek
cukier puder
4 Łyżki
ŻELATYNA
20 Dekagramów
Okrągłe biszkopty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i przesmażyć. Do gorących jabłek wsypać cukier puder, żelatynę i galaretkę agrestową (w proszku). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do zimnej masy jabłkowej dodać miękką margarynę i jajko. Razem zmiksować.
  2. Dno dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm) wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć masę jabłkową. Wierzch jabłecznika zalać tężejącą galaretką pomarańczową, rozpuszczoną wcześniej w dwóch szklankach gorącej wody.
  3. Jabłecznik schłodzić w lodówce. Najlepiej włożyć go do lodówki na 24 godziny, aby biszkopty zmiękły

Opis

Jest to bardzo pyszny jabłecznik, ale na zimno... Jest inny niz do tej pory jadaliście...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!