0

Składniki

1.5 Kilograma
jabłka
2 Szklanki
Woda gorąca
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
0.5 Sztuki
Margaryna Palma
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
5 Łyżek
cukier puder
4 Łyżki
ŻELATYNA
20 Dekagramów
Okrągłe biszkopty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i przesmażyć. Do gorących jabłek wsypać cukier puder, żelatynę i galaretkę agrestową (w proszku). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do zimnej masy jabłkowej dodać miękką margarynę i jajko. Razem zmiksować.
  2. Dno dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm) wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć masę jabłkową. Wierzch jabłecznika zalać tężejącą galaretką pomarańczową, rozpuszczoną wcześniej w dwóch szklankach gorącej wody.
  3. Jabłecznik schłodzić w lodówce. Najlepiej włożyć go do lodówki na 24 godziny, aby biszkopty zmiękły

Opis

Jest to bardzo pyszny jabłecznik, ale na zimno... Jest inny niz do tej pory jadaliście...

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!