0

Składniki

1.5 Kilograma
jabłka
2 Szklanki
Woda gorąca
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
0.5 Sztuki
Margaryna Palma
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
5 Łyżek
cukier puder
4 Łyżki
ŻELATYNA
20 Dekagramów
Okrągłe biszkopty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i przesmażyć. Do gorących jabłek wsypać cukier puder, żelatynę i galaretkę agrestową (w proszku). Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do zimnej masy jabłkowej dodać miękką margarynę i jajko. Razem zmiksować.
  2. Dno dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm) wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć masę jabłkową. Wierzch jabłecznika zalać tężejącą galaretką pomarańczową, rozpuszczoną wcześniej w dwóch szklankach gorącej wody.
  3. Jabłecznik schłodzić w lodówce. Najlepiej włożyć go do lodówki na 24 godziny, aby biszkopty zmiękły

Opis

Jest to bardzo pyszny jabłecznik, ale na zimno... Jest inny niz do tej pory jadaliście...

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz.

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min.

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Jabłecznik

Średni Do 1 godz.

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!