1

Składniki

1 Kilogram
jabłko
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
margaryna zwykła
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cukier
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę, żółtka, cukier, mąkę, proszek do pieczenia łączymy ze sobą.
  2. Wszystkie połączone składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto.
  3. Z powstałego ciasta odkładamy 1/3 części.
  4. Resztę ciasta wałkujemy i wykładamy na blaszkę.
  5. Jabłka obieramy.
  6. Układamy na ciasto jabłka.
  7. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  8. Ubite białka wylewamy na jabłka.
  9. Pozostałą 1/3 ciasta tarkujemy na tartce.
  10. Posypujemy po pianie.
  11. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.

Opis

Jest to ciasto które moje dzieciaczki uwielbiają .

Podobne przepisy

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!