1

Składniki

1 Kilogram
jabłko
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
margaryna zwykła
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cukier
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę, żółtka, cukier, mąkę, proszek do pieczenia łączymy ze sobą.
  2. Wszystkie połączone składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto.
  3. Z powstałego ciasta odkładamy 1/3 części.
  4. Resztę ciasta wałkujemy i wykładamy na blaszkę.
  5. Jabłka obieramy.
  6. Układamy na ciasto jabłka.
  7. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
  8. Ubite białka wylewamy na jabłka.
  9. Pozostałą 1/3 ciasta tarkujemy na tartce.
  10. Posypujemy po pianie.
  11. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.

Opis

Jest to ciasto które moje dzieciaczki uwielbiają .

Podobne przepisy

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!