1

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Kostki
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jajko
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto jak na kruche
  2. Podzielić na 2 części
  3. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką
  4. połowę ciasta wyłożyć blachę położyć starte jabłka wierz posypać cynamonem i cukrem
  5. Przykryć drugą częścią ciasta
  6. Jabłecznik wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i piec około45 minut na złoty kolor

Opis

Smacznego

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!