Jabłecznik Babci

eluchap
Jabłecznik Babci

1

0 / 0

Jabłecznik babci to najlepsze ciasto z jabłkami. Sprawdzony, prosty przepis, który przypomina smaki dzieciństwa.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 kg jabłka

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 kostka margaryna zwykła

1 szkl. cukier

3 szkl. mąka pszenna tortowa

4 szt. jajko

3 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść ciasto, jak na kruche.

2

Podzielić na 2 części.

3

Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką.

4

Połowę ciasta wyłożyć blachę, położyć starte jabłka wierzch posypać cynamonem i cukrem.

5

Przykryć drugą częścią ciasta.

6

Jabłecznik wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i piec około45 minut na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły