1

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Kostki
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
3 Szklanki
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jajko
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto jak na kruche
  2. Podzielić na 2 części
  3. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką
  4. połowę ciasta wyłożyć blachę położyć starte jabłka wierz posypać cynamonem i cukrem
  5. Przykryć drugą częścią ciasta
  6. Jabłecznik wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i piec około45 minut na złoty kolor

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!