1

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Kostki
margaryna zwykła
3 Szklanki
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na kruche.
  2. Następnie dzielimy je na 2 części.
  3. Blachę do ciasta smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką.
  4. Połowę ciasta wykładamy na blachę, kładziemy starte jabłka i na wierz posypujemy cynamonem i cukrem.
  5. Przykrywamy drugą częścią ciasta.
  6. Jabłecznik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i pieczemy około 45 minut na złoty kolor.

Opis

Pyszne ciasto

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!