1

Składniki

3 Szklanki
1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Kostki
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na kruche.
  2. Następnie dzielimy je na 2 części.
  3. Blachę do ciasta smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką.
  4. Połowę ciasta wykładamy na blachę, kładziemy starte jabłka i na wierz posypujemy cynamonem i cukrem.
  5. Przykrywamy drugą częścią ciasta.
  6. Jabłecznik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i pieczemy około 45 minut na złoty kolor.

Opis

Pyszne ciasto

Podobne przepisy

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!