1

Składniki

3 Szklanki
1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Kostki
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na kruche.
  2. Następnie dzielimy je na 2 części.
  3. Blachę do ciasta smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką.
  4. Połowę ciasta wykładamy na blachę, kładziemy starte jabłka i na wierz posypujemy cynamonem i cukrem.
  5. Przykrywamy drugą częścią ciasta.
  6. Jabłecznik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i pieczemy około 45 minut na złoty kolor.

Opis

Pyszne ciasto

Podobne przepisy

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Makowiec

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!