0

Składniki

1 Kilogram
jabłko
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Kostki
masło
0.5 Szklanki
cukier
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
30 Dekagramów
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Obrać jabłka i potrzeć na tarce, dodać cukier waniliowy i wymieszać.
  2. mąkę, masło, cukier, jaja i proszek do pieczenia wymieszać dokładnie razem.
  3. kawałek ciasta wstawić do lodówki na 20 minut, resztę ciasta wyłożyć na tortownicę, dodać jabłka i potrzeć na wierzch ciasto z lodówki.
  4. całość do piekarnika na ok 30-40 minut, do zrumienienia sie ciasta. Ciasto podawać z ubitą śmietaną.

Opis

Te ciasto wychodzi każdemu jest łatwe i dobre. Polecam.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!