Jabłecznik
m7
Te ciasto wychodzi każdemu jest łatwe i dobre. Polecam.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
568
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Te ciasto wychodzi każdemu jest łatwe i dobre. Polecam.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg jabłko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 kostka masło
0.50 szkl. cukier
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. cukier waniliowy
30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Obrać jabłka i potrzeć na tarce, dodać cukier waniliowy i wymieszać.
mąkę, masło, cukier, jaja i proszek do pieczenia wymieszać dokładnie razem.
kawałek ciasta wstawić do lodówki na 20 minut, resztę ciasta wyłożyć na tortownicę, dodać jabłka i potrzeć na wierzch ciasto z lodówki.
całość do piekarnika na ok 30-40 minut, do zrumienienia sie ciasta. Ciasto podawać z ubitą śmietaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
568
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.