Jabłecznik

m7
Jabłecznik

0

0 / 0

Te ciasto wychodzi każdemu jest łatwe i dobre. Polecam.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg jabłko

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 kostka masło

0.50 szkl. cukier

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. cukier waniliowy

30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Obrać jabłka i potrzeć na tarce, dodać cukier waniliowy i wymieszać.

2

mąkę, masło, cukier, jaja i proszek do pieczenia wymieszać dokładnie razem.

3

kawałek ciasta wstawić do lodówki na 20 minut, resztę ciasta wyłożyć na tortownicę, dodać jabłka i potrzeć na wierzch ciasto z lodówki.

4

całość do piekarnika na ok 30-40 minut, do zrumienienia sie ciasta. Ciasto podawać z ubitą śmietaną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

568

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

87

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły