0

Składniki

1 Kilogram
jabłko
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Kostki
masło
0.5 Szklanki
cukier
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
30 Dekagramów
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrać jabłka i potrzeć na tarce, dodać cukier waniliowy i wymieszać.
  2. mąkę, masło, cukier, jaja i proszek do pieczenia wymieszać dokładnie razem.
  3. kawałek ciasta wstawić do lodówki na 20 minut, resztę ciasta wyłożyć na tortownicę, dodać jabłka i potrzeć na wierzch ciasto z lodówki.
  4. całość do piekarnika na ok 30-40 minut, do zrumienienia sie ciasta. Ciasto podawać z ubitą śmietaną.

Opis

Te ciasto wychodzi każdemu jest łatwe i dobre. Polecam.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!