0

Składniki

1 Kilogram
jabłko
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Kostki
masło
0.5 Szklanki
cukier
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
30 Dekagramów
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrać jabłka i potrzeć na tarce, dodać cukier waniliowy i wymieszać.
  2. mąkę, masło, cukier, jaja i proszek do pieczenia wymieszać dokładnie razem.
  3. kawałek ciasta wstawić do lodówki na 20 minut, resztę ciasta wyłożyć na tortownicę, dodać jabłka i potrzeć na wierzch ciasto z lodówki.
  4. całość do piekarnika na ok 30-40 minut, do zrumienienia sie ciasta. Ciasto podawać z ubitą śmietaną.

Opis

Te ciasto wychodzi każdemu jest łatwe i dobre. Polecam.

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!