Jabłecznik
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jabłecznik](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977561562.jpeg&w=3840&q=75)
Te ciasto wychodzi każdemu jest łatwe i dobre. Polecam.
0
0 / 0
Te ciasto wychodzi każdemu jest łatwe i dobre. Polecam.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg jabłko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 kostka masło
0.50 szkl. cukier
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. cukier waniliowy
30 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Obrać jabłka i potrzeć na tarce, dodać cukier waniliowy i wymieszać.
2
mąkę, masło, cukier, jaja i proszek do pieczenia wymieszać dokładnie razem.
3
kawałek ciasta wstawić do lodówki na 20 minut, resztę ciasta wyłożyć na tortownicę, dodać jabłka i potrzeć na wierzch ciasto z lodówki.
4
całość do piekarnika na ok 30-40 minut, do zrumienienia sie ciasta. Ciasto podawać z ubitą śmietaną.