0

Składniki

0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
2 Kilogramy
jabłka
1 Szklanka
cukier
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
Margaryna Kasia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kostkę "Kasi "roztopić
  2. Do tego wbić 3 jajka, zmiksować, dodać szklankę cukru + cukier waniliowy, mąkę tortową + proszek do pieczenia.
  3. Pokrojone jabłka dodac do ciasta
  4. Piec w piekarniku

Opis

Bardzo proste w przygotowaniu ciasto a zawsze smakuje;)

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!