Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
Skórka pomarańczowa
1 Łyżka
margaryna
20 Dekagramów
mąka
12 Dekagramów
cukier puder
12 Dekagramów
margaryna
5 Dekagramów
rodzynki
75 Dekagramów
jabłko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąke wymieszać z proszkiem do poieczeniai przesieać na stolnicę. Dodać margarynę, cukier puder, żółtka i wszystkie składniki posiekać nożem, a następnie szybko zarobić ciasto. Zawinąć w folie i włożyć do lodówki.
  2. Jabłka obrać, wyjąć gniazda nasienne, pokroić i dusić w rondlu z odrobiną wody aż będą miękkie. Dodać rodzynki i drobną pokrojoną skórke pomarańczową. Wymieszać i odstawić.
  3. Formę posmarować margaryną i wylepić ciastem.
  4. W piekarniku nagrzanym do 200C podpiec na jasnozłoty kolor.
  5. Z białek ubić sztywną pianą, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru
  6. Na cieście ułożyć warstwe jabłek i przykryć je pianą z białe. Wstawić do piekarnikanagrzanego do 150C i trzymać do czasu, aż piana lekko sie przyrumieni

Opis

Ciasto poprostu rozpływa się w ustach:p

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!