Italian Cream soda

maspexdigital
Italian Cream soda

0

0 / 0

Przygotuj się na upalne dni tego lata i sprawdź przepis na błyskawiczny deser lodowy, który zachwyci wszystkich – Italian Cream soda. Potrzebujesz ulubionego syropu, np. rabarbar mirabelka, kostek lodu, wody gazowanej oraz śmietanki 12% i 36%. Wypełnij szklankę lodem, Wlej syrop, wodę, a na wierzch śmietankę. Udekoruj według upodobania: bitą śmietaną, miętą lub startą czekoladą. Italian Cream soda to przepis, który z pewnością przyniesie ulgę w te gorące dni!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

80 syrop rabarbar mirabelka łowicz

170 woda gazowana

6 szt. kostki lodu

30 śmietana 12%

10 śmietana 36%

Przygotowanie


1

Szklankę wypełnij całkowicie lodem. Wlej 80 ml syropu, możesz użyć również innych ulubionych smaków. Następnie delikatnie wlewając dodaj wodę gazowaną. Na wierzch napoju wlej śmietankę.

2

Przed podaniem dokładnie wymieszaj oraz udekoruj bitą śmietanką.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły