Italian Cream soda

maspexdigital
Italian Cream soda

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przygotuj się na upalne dni tego lata i sprawdź przepis na błyskawiczny deser lodowy, który zachwyci wszystkich – Italian Cream soda. Potrzebujesz ulubionego syropu, np. rabarbar mirabelka, kostek lodu, wody gazowanej oraz śmietanki 12% i 36%. Wypełnij szklankę lodem, Wlej syrop, wodę, a na wierzch śmietankę. Udekoruj według upodobania: bitą śmietaną, miętą lub startą czekoladą. Italian Cream soda to przepis, który z pewnością przyniesie ulgę w te gorące dni!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

80 syrop rabarbar mirabelka łowicz

170 woda gazowana

6 szt. kostki lodu

30 śmietana 12%

10 śmietana 36%

Przygotowanie


Szklankę wypełnij całkowicie lodem. Wlej 80 ml syropu, możesz użyć również innych ulubionych smaków. Następnie delikatnie wlewając dodaj wodę gazowaną. Na wierzch napoju wlej śmietankę.

Przed podaniem dokładnie wymieszaj oraz udekoruj bitą śmietanką.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

332

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły