Indyk z makaronem w towarzystwie kolorowych warzyw
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
pati.laszczak
![Indyk z makaronem w towarzystwie kolorowych warzyw](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976637426.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
500 g pierś z indyka
2 szt. brokuły
3 szt. cebula biała
800 g pieczarki
6 szt. pomidor
2 łyżka oliwa z oliwek
150 g makaron penne lubella pełne ziarno
Przygotowanie
1
Sposób przygotowania: Mięso myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy i podsmażamy. Cebulę kroimy w talarki i również podsmażamy na złoto.
2
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i podsmażamy. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli i pieczarek.
3
Całość łączymy z mięsem i delikatnie mieszamy wszystkie składniki. W osolonej wodzie z łyżką oliwy gotujemy makaron pełnoziarnisty Lubella.
4
Podgotowujemy brokuły, by były miękkie. Na półmisek nakładamy makaron, mięso z cebulą i pieczarkami oraz brokuły.