Indyk z makaronem w towarzystwie kolorowych warzyw

pati.laszczak
Indyk z makaronem w towarzystwie kolorowych warzyw

1

0 / 0

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

500 g pierś z indyka

2 szt. brokuły

3 szt. cebula biała

800 g pieczarki

6 szt. pomidor

2 łyżka oliwa z oliwek

150 g makaron penne lubella pełne ziarno

Przygotowanie


1

Sposób przygotowania: Mięso myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy i podsmażamy. Cebulę kroimy w talarki i również podsmażamy na złoto.

2

Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i podsmażamy. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli i pieczarek.

3

Całość łączymy z mięsem i delikatnie mieszamy wszystkie składniki. W osolonej wodzie z łyżką oliwy gotujemy makaron pełnoziarnisty Lubella.

4

Podgotowujemy brokuły, by były miękkie. Na półmisek nakładamy makaron, mięso z cebulą i pieczarkami oraz brokuły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

500

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły