Indyk z makaronem w towarzystwie kolorowych warzyw
pati.laszczak
Wartości odżywcze na porcję
Energia
500
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
500 g pierś z indyka
2 szt. brokuły
3 szt. cebula biała
800 g pieczarki
6 szt. pomidor
2 łyżka oliwa z oliwek
150 g makaron penne lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Sposób przygotowania: Mięso myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy i podsmażamy. Cebulę kroimy w talarki i również podsmażamy na złoto.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i podsmażamy. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli i pieczarek.
Całość łączymy z mięsem i delikatnie mieszamy wszystkie składniki. W osolonej wodzie z łyżką oliwy gotujemy makaron pełnoziarnisty Lubella.
Podgotowujemy brokuły, by były miękkie. Na półmisek nakładamy makaron, mięso z cebulą i pieczarkami oraz brokuły.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
500
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.