0

Składniki

1 Sztuka
batat
3 Sztuki
ziemniaki
500 Gramów
Filet z indyka
1 Słoik
ingridient
sos chiński łowicz
250 Gramów
Serek wiejski
1 Pęczek
koperek
50 Gramów
Sezam nasiona
1 Sztuka
Cebula szalotka
1 Łyżka
olej
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szalotkę pokrojoną w kosteczkę podsmażamy na jednej łyżce oleju.
  2. Na patelnię z cebulą dorzucamy kostki pokrojonego indyka i smażymy 5 minut.
  3. Do indyka dolewamy sos chiński i dusimy wszystko pod przykryciem 3 minuty.
  4. Ziemniaki i batata posypujemu solą z pieprzem, kroimy w plasterki i gotujemy na parze przez 15 minut.
  5. Do indyka z sosem dodajemy serek wiejski i podgrzewamy wszystko jeszcze 3 minuty.
  6. Koperek siekamy. Ziemniaki przekładamy na talerze i wykładamy na nie indyka w sosie. Gotowe danie posypujemy koperkiem i sezamem. Smacznego!

Opis

Orientalny indyk z sosem chińskim Łowicz podany z polskimi ziemniaczkami wprowadzi trochę ekstrawagancji do tradycyjnej kuchni.

Podobne przepisy

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!