3

Składniki

130 Gramów
1 Szczypta
chili
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Sztuki
jaja kurze całe
4 Sztuki
cebula
3 Łyżki
woda
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Łyżeczki
kolendra
0.5 Łyżeczki
Kurkuma
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory z puszki rozgniatamy widelcem. Razem z sokiem wlewamy do garnuszka. Siekamy chili, dodajemy do pomidorów, przyprawiamy solą, cukrem i gotujemy do lekkiego zgęstnienia.
  2. Mąkę mieszamy z proszkiem i przyprawami, dodajemy sól, jajka, wodę i ubijamy na gęste, gładkie ciasto.
  3. Cebule kroimy w cieniutkie pół plasterki, dodajemy do ciasta.
  4. Rozgrzewamy grubą warstwę oleju do głębokiego smażenia. Nabieramy łyżką ciasto cebulowe i smażymy, aż się zarumieni.
  5. Podajemy z sosem przelanym do miseczki.

Opis

Pyszna przekąska kuchni indyjskiej.

Podobne przepisy

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Samosy - indyjskie pierożki

Przepis
Średni Do 1 godz
Samosy - indyjskie pierożki

Kapusta z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Kapusta z grzybami

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Przepis
Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!