Indyczy gest
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Indyczy gest](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286508.jpeg&w=3840&q=75)
Podałem go na romantycznej kolacji przy świecach i dobrym winie swojej wymarzonej kobiecie i sprawdziło się powiedzenie, że przez żołądek do serca, bo teraz ta kobieta jest moją żoną. Polecam naprawdę działa. Z zawodu jestem kucharzem i stąd właśnie ten pyszny przepisik.
0
0 / 0
Podałem go na romantycznej kolacji przy świecach i dobrym winie swojej wymarzonej kobiecie i sprawdziło się powiedzenie, że przez żołądek do serca, bo teraz ta kobieta jest moją żoną. Polecam naprawdę działa. Z zawodu jestem kucharzem i stąd właśnie ten pyszny przepisik.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. oregano
1 szczyp. nać pietruszki
50 g mozzarella
250 g pieczarki
400 g makaron lubella
200 g śmietanka kremowa 30%
1 szt. pierś indycza bez skóry
2 szt. cebula
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Pierś kroimy w drobne kawałki.
Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy poćwiartowane pieczarki.
Dorzucamy cebulę pokrojoną w paski. Chwilkę smażymy. Całość zalewamy śmietaną.
Po chwili dodajemy ugotowany makaron.
Następnie odstawiamy patelnię, dodajemy potarty ser.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, pietruszką i oregano.
Całość przekładamy do żaroodpornego półmiska.
Posypujemy słodka papryką.
Zapiekamy w piecu ok. 10 min.