Indyczy gest

m7
Indyczy gest

0

0 / 0

Podałem go na romantycznej kolacji przy świecach i dobrym winie swojej wymarzonej kobiecie i sprawdziło się powiedzenie, że przez żołądek do serca, bo teraz ta kobieta jest moją żoną. Polecam naprawdę działa. Z zawodu jestem kucharzem i stąd właśnie ten pyszny przepisik.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szcz. bazylia

1 szcz. oregano

1 szcz. nać pietruszki

50 g mozzarella

250 g pieczarki

400 g makaron lubella

200 g śmietanka kremowa 30%

1 szt. pierś indycza bez skóry

2 szt. cebula

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

2

Pierś kroimy w drobne kawałki.

3

Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

4

Dodajemy poćwiartowane pieczarki.

5

Dorzucamy cebulę pokrojoną w paski. Chwilkę smażymy. Całość zalewamy śmietaną.

6

Po chwili dodajemy ugotowany makaron.

7

Następnie odstawiamy patelnię, dodajemy potarty ser.

8

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią, pietruszką i oregano.

9

Całość przekładamy do żaroodpornego półmiska.

10

Posypujemy słodka papryką.

11

Zapiekamy w piecu ok. 10 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły