Imprezowe dipy

Łowicz
Imprezowe dipy

0

3.9 / 9

Szybki przepis na aromatyczne, imprezowe dipy do przekąsek: pomidorowy, czosnkowy i z awokado.

?

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Przygotowanie


1

DIP POMIDOROWY: 2 łyżki majonezu wymieszać z 2 łyżkami gęstego jogurtu i koncentratem pomidorowym Łowicz. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z limonki.

2

DIP CZOSNKOWY: 3 łyżki majonezu wymieszać z 3 łyżkami gęstego jogurtu, dodać sprasowany ząbek czosnku. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

3

DIP Z AWOKADO: Awokado rozgnieść widelcem i połączyć ze sprasowanym ząbkiem czosnku, suszoną papryczką chili oraz solą, pieprzem i sokiem z limonki do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

433

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły